Your Ad Here










Yang Di Pertuan Agong
Pemerintah Tertinggi
Angkatan Tentera Malaysia


Duli Yang Maha Mulia Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah



Panglima ATM



JENERAL TAN SRI DATO' SRI
ZULKIFELI BIN MOHD ZIN


Chat YM Bersama Admin

YM ADMIN
ID : angkatantentera

Angkatan Tentera Malaysia

Photobucket



Tentera Darat

Photobucket

Tentera Udara Diraja Malaysia

Photobucket

Tentera Laut Diraja Malaysia

Photobucket



Featured Video


Prebet Lapok
Badol & Tawil


























Jom Chatting










SUMBER BERITA



Radio TENTERAdotFM



LAGU RASMI TLDM



LAGU RASMI TUDM



LAGU RASMI TENTERA DARAT




ASKAR PENCEN




If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Apr 13, 2009
Temuduga Lepasan SPM Untuk Kemasukan Ke UPNM



HEBAHAN AWAL TEMUDUGA LEPASAN SPM / SETARAF

Kepada calon-calon lepasan SPM/Setaraf yang memohon untuk mengikuti program Pengajian Asasi Pertahanan bagi sidang akademik 2009/2010, Sila semak status panggilan temuduga anda mulai 6 April 2009 melalui laman web  UPNM Calon-calon yang terpilih akan menerima Sistem Pesanan Ringkas (SMS) daripada Universiti Pertahanan Nasional Malaysia.

Tarikh temuduga bagi lepasan SPM/Setaraf akan bermula pada 8 April 2009 hingga 16 April 2009.

Tempat-tempat temuduga adalah seperti berikut:

1) Calon-calon dari semenanjung Malaysia - KEM TERENDAK, MELAKA
2) Calon-calon dari Sabah - KEM LOK KAWI, SABAH
3) Calon-calon dari Sarawak - KEM PENRISSEN, SARAWAK

Posted at 03:24 am by BudakPoyo

ajue
March 13, 2014   04:28 PM PDT
 
Saya nak tahu bila pengambilan kemasukan ke UPNM untuk tahun 2014 atau untuk lepasan SPM?
SITI RUHAYU
March 10, 2014   01:15 PM PDT
 
Assalamualaikum w.b.t

saya berminat dengan tdm tpi agak kecewa bgi sya baru2 nie bru g pmlihan akhir tdm bln 2 ari tue, tpi sye kena reject sbb tapak kaki flat foot..pdahal kaki sye blah kanan..npe xboleh bgi kelonggaran..sya mempunyai diploma fisoterapi dan bhrap sngt dpt tentera nie umur sye skg 24 tahun..peluang saya tahun nie je blh apply..sbb umur sye da limit tahun depan..saya harap pihak tuan/puan bgi la ckit kelonggaran..saya bukan nk ckp pe sye tgk ramai yg gune kabel nak bgi lpas..saya nie xde kabel nak bantu sya,sya hrap tuan dpt memberikan sye kelonggaran bile sye g pmlihan akhir tdm nanti..tuan/puan inform me klo ade pengambilan lagi tdm
hanif
February 7, 2014   07:16 PM PST
 
aszsmekum saye lepas kelayakan am upnm ni tpi saye ade nmasalah dgn ukukuran dada minimum sye cume nk thu ade lagi x kemasukan pegawai kadet yang akan datang wslamm
Dufy Robert
December 28, 2013   09:52 AM PST
 
salam utk warga UPNM..
sy pljar MRSM KOTA KINABALU ingin mengambil tahu siapa wakil UPNM yg pernah dtg ke MRSM KOTA KINABALU thn ini?
sy ingin mgetahui lebih dlm utk cara2 memasuki UPNM ini?
tenaga sumber kerja upnm
December 15, 2013   09:34 PM PST
 
PADA ANDA YANG BERMINAT UNTUK MENUNTUT DI UPNM, SAYA SEBAGAI SALAH SEORANG DARI PENUNTUT DI UPNM INGIN MENASIHATKAN PADA ANDA SUPAYA JANGAN LAH BERHARAP SANGAT .
BAGI LEPASAN SPM YANG TAK DAPAT SEKURANG-KURANGNYA 8A KE ATAS TIDAK LAYAK UNTUK MENUNTUT DI UPNM. SEKIAN TERIMA KASIH
tenaga sumber kerja upnm
December 15, 2013   09:34 PM PST
 
PADA ANDA YANG BERMINAT UNTUK MENUNTUT DI UPNM, SAYA SEBAGAI SALAH SEORANG DARI PENUNTUT DI UPNM INGIN MENASIHATKAN PADA ANDA SUPAYA JANGAN LAH BERHARAP SANGAT .
BAGI LEPASAN SPM YANG TAK DAPAT SEKURANG-KURANGNYA 8A KE ATAS TIDAK LAYAK UNTUK MENUNTUT DI UPNM. SEKIAN TERIMA KASIH
nurul amilin
November 4, 2013   12:56 PM PST
 
sy amt brmnat untuk joint tldm .. cmne nk sertai bg lepasan SPM ..
Muhammad Firasly
October 22, 2013   02:10 AM PDT
 
Saya berminat untuk memasuki UPNM ini , tambahan pula , cita-cita saya hendak menjadi seorang Askar Melayu , saya ingin tahu , Syarat Kelayakkan ke UPNM sahaja. Diharapkan Tuan dapat memberikan maklumat ini :)
Terima Kasih
syafiq
October 3, 2013   03:34 PM PDT
 
apakah syarat2 utk masok ke upnm dalam medikal??? bagaimana utk memohon ke upnm???
syafiq
October 3, 2013   03:33 PM PDT
 
apakah syarat2 utk masok ke upnm dalam medikal??? bagaimana utk memohon ke upnm???
faten farhana
September 15, 2013   11:58 PM PDT
 
saLam ?? kat mane nk taw syarat-2 kemasukan UPNM ?? subjek ape yg kne aim ?? saye student sains tuLen form 4 .. so , nk taw laa ape syarat-2 nye .. puas da cari nie , tp x dpat .. harap ade yg sudi bantu ..
isma azura
September 14, 2013   12:34 PM PDT
 
assalamualaikum , boleh ke sertai atm ni kalau tak minat ? sebab mak saya nak sangat saya jd atm , senang nanti katanya . tp saya tak aktif dalam kokurikulum di sekolah . -buntuuu
idris
September 5, 2013   01:07 AM PDT
 
sya mnt sngt nk msuk upnm ni..tp sy xtahu nk mhon mcm mana...bla sya blh mhon ?
ZAINUL ARIFIN BIN ZULKAPLI
August 14, 2013   11:01 AM PDT
 
ASSALAMMUALAIKUM TUAN. SAYA INGIN BERTANYA, BOLEH KAH SAYA MASUK TENTERA WALAU PUN GUNA SIJIL PMR? SAYA BETUL BETUL BERMINAT NAK JADI TENTERA..SAYA MOHON DARI PIHAK TUAN BANTU SAYA.. KAWAN2 RAMAI YANG DAH JADI TENTERA. TAPI SAYA KEJE KILANG JE..NK MINTAK TAKOT TAK DAPAT. SEBAB SAYA TAKDE KELULUSAN SPM.. PMR JE ADA. MOHON TUAN.. 01114995894
Jessica Darwina
August 10, 2013   10:08 PM PDT
 
Hai... sy bermnat sgt nak msok jd seorang askar. Keputusan spm sy pn ok jga. Blh tlg sya utk apply ka???? Tolong la.
sheryln tye may ing
July 21, 2013   10:34 PM PDT
 
saya ingin bertanya ?
boleh ke kalau cina nak memohon ke upnm ni ? sebab majoriti yang memohon adalah melayu ?
sheryln tye may ing
July 21, 2013   10:28 PM PDT
 
saya ingin bertanya ?
boleh ke kalau cina nak memohon ke upnm ni ? sebab majoriti yang memohon adalah melayu ?
Darah Pahlawan
July 20, 2013   10:50 AM PDT
 
assalamualaikum dan salam sejahtera,Tuan saya memohon bagi kos pengurusan strategi dan pencapaian SPM saya sememangnya layak bagi kos tersebut,pihak UPNM sendiri yang menyatakan mustahil bagi mereka menolak permohonan saya,tetapi apa yang berlaku sekarang bukan sahaja permohonan saya ditolak malah alasan yg diberikan amat tidak relevan,mohon pihak UPNM meneliti perkara ini dengan lebih teperinci.
Darah Pahlawan(01112990353)
henny nur shafieza
July 19, 2013   10:58 AM PDT
 
assalamualaikom tuan & puan .
saya nak tanya saya berminat sngt menjadi anggota tentara sebab saya suka bekerja yang pakai unifrom ni..
tapi saya tak ambil spm...
boleh tak kalau saya join menjadi anggota tentara?
siti fatimah
July 6, 2013   02:35 PM PDT
 
saya siti fatiamh berminat untuk masuk tentera laut..saya ingn menganti tempat abg sya .sbb abg saya sudah meninggl dunia..SHAHRIZAL BT CHE PA.dan sya ada sijil plkn..sya bersiap sedia untuk berbaktipada agama bangsa dan negara
afiq
June 24, 2013   01:37 AM PDT
 
macam mane kalau nak masok tentera darat ??

tolong ...
mirtul
June 20, 2013   04:20 PM PDT
 
sy nk sgt msk tentera tp tilong la bg taw sesi temudge bile
jessica
June 16, 2013   04:47 PM PDT
 
Nk tnyak. .cm na mhu msok tntera???nak sngt msok tpi . .:-( .kptsan sy x ok. .
mohd alif
June 1, 2013   09:42 PM PDT
 
sya berminat untuk menyertai kemasukan ke UPNM
karlin
June 1, 2013   12:20 AM PDT
 
saya.nie. mmg minat atm sejak kecil. lagi dan sy ingin masuk ke.upnm,bilakah temuduga
Selera kampong
May 8, 2013   08:20 AM PDT
 
Assalamualaikum dan salam sejahtera tuan dan puan.Saya ISMA NURULLAH BIN AMBRULLAH brminat dalam tentera ini dari sejak bersekolah lagi.sekiranya saya diberi peluang untuk memasuki tentera,saya siap sedia berbakti kepada agama,bangsa dan negara.Dengan sijil SPM dan PLKN yang ada,saya mohon agar pihak tuan dan puan dapat pertimbangkan untuk diri saya yang ingin berkhidmat sepenuh jiwa raga saya dalam ATM bahagian perubatan.

sekian dari saya,
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

0148699305
Selera kampong
May 8, 2013   08:15 AM PDT
 
Assalamualaikum dan salam sejahtera tuan dan puan.Saya ISMA NURULLAH BIN AMBRULLAH brminat dalam tentera ini dari sejak bersekolah lagi.sekiranya saya diberi peluang untuk memasuki tentera,saya siap sedia berbakti kepada agama,bangsa dan negara.Dengan sijil SPM dan PLKN yang ada,saya mohon agar pihak tuan dan puan dapat pertimbangkan untuk diri saya yang ingin berkhidmat sepenuh jiwa raga saya dalam ATM bahagian perubatan.

sekian dari saya,
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA

0148699305
Selera kampong
May 8, 2013   08:06 AM PDT
 
Assalamualaikum dan salam sejahtera tuan dan puan.Saya ISMA NURULLAH BIN AMBRULLAH ingin memasuki ATM bahagian perubatan dengan sijil SPM dan program latihan khidmat negara yang ada ini.sekiranya saya diberi peluang memasuki ATM, saya akan berkhidmat dengan sepenuh hati saya untuk agama,bangsa dan negara.(0148699305)
wira
May 7, 2013   01:55 AM PDT
 

ASSALAMUALAIKUM.saya nk msk tentera tpi saya gagal dalam spm...boleh ke saya daftar masuk KE??? Saya memang berminat hendak masuk tentera ni....ada ape2 pesanan tinggalkn msj dekat no ni (014-9284008)
wira
May 7, 2013   01:55 AM PDT
 

ASSALAMUALAIKUM.saya nk msk tentera tpi saya gagal dalam spm...boleh ke saya daftar masuk KE??? Saya memang berminat hendak masuk tentera ni....ada ape2 pesanan tinggalkn msj dekat no ni (014-9284008)
wira
May 7, 2013   01:53 AM PDT
 

ASSALAMUALAIKUM.saya nk msk tentera tpi saya gagal dalam spm...boleh ke saya daftar masuk KE??? Saya memang berminat hendak masuk tentera ni...
wira
May 7, 2013   01:40 AM PDT
 
ASSALAMUALAIKUM.saya nk msk tentera tpi saya gagal dalam spm...boleh ke saya daftar masuk KE??? Saya memang berminat hendak masuk tentera ni....
gilang
May 1, 2013   11:27 PM PDT
 
Tuan2,,sye minat masok ni tpi sye xde spm,,boleh x,,huhuhuhuh,,saye minat pasal tiap hari makan free makan ayam,daging,minum susu,,uuhh sedapnye,,bukan makan biawak,katak,kelelawa tiap hari cam ni tuan,,
Bred 11s
April 22, 2013   12:37 PM PDT
 
Excellent post. It makes me realize the energy of words and pictures. I learn a lot, thank you! Wish you make a further progress in the future.
arif amirul
April 21, 2013   05:49 PM PDT
 
cam mner nak masuk upnm?? apa syaratnya? sya memang minat dalam bidang pertahanan.
mawar
April 21, 2013   02:31 AM PDT
 
congrats firdaus. smga dpt buat yg terbaik dlm temuduga 24 apr-3 mei ini di PD n dpt trus melanjutkan pelajaran di UPNM.. good luck dan kami semua sentiasa mendoakan yang terbaik dmi masa depan firdaus.
zubaidah
April 21, 2013   02:22 AM PDT
 
tahniah wat amirul firdaus kerana dapat temuduga di PD pada 24hb ni... good luck n buat yang terhebat.....
Jordan 11 Bred Price
April 20, 2013   05:48 PM PDT
 
Nice, and thanks for sharing this info with us.Good Luck!
siti
April 13, 2013   02:13 AM PDT
 
Bila ada buka utk temuduga?n umur sy skrg 25 layak ke utk temuduga upnm?
GeMpUr SaTrIa
April 11, 2013   07:56 PM PDT
 
macam mne nak msok upnm..tlong bntu saye...!!!
aku akmal
April 10, 2013   06:15 PM PDT
 
salam,saya sekarang tgah buat diploma,tapi minat dgn airforce,dulu lepas spm mmg tak teringat langsung nak mohon upnm,klau saya nak join airforce selepas dapat degree or diploma,berapa kelayakan utk saya masuk upnm or airforce? tumpang tanya,dalam upnm, pengajian master ada kos apa je ya ? bro adam,yg umur 13 tahun, hehh, style nye, tecik tecik da semangat cam tu,belajar betul2 dik,aminn. admin tolong email kan kelayakan and kos nanti ya, tenteraangin94@gmail.com ( jangan gelak,hahaha,email dari form 3 ke form 4 tu) (direct translation dari airforce kot !! hahahahha)
ain mazleen
April 6, 2013   12:15 PM PDT
 
mcm mana nak mohon upnm ni? untuk sesi 2013..
shur
March 25, 2013   09:02 PM PDT
 
cm mne sy nk msuk upnm ni..kemasukan untuk 2013 xde kew
MUHAMMAD AZLAN
March 24, 2013   09:49 PM PDT
 
SYA MSK UPNM ,sebb mau capai cita2 sya tldm......
An
March 23, 2013   11:16 PM PDT
 
assalamualaikum . admin bole tolong update pengambilan terbaru sesi 2013 bagi lepasan SPM tak ? terima kasih
mohamed yusof
March 22, 2013   04:52 PM PDT
 
saya ingin bertanye macam mane nak mohon menjadi parajurit tudm?
Norlyana
March 21, 2013   07:12 PM PDT
 
ary nie sy dpt result,BM (A),BI (C),PEND.ISLAM (B),SEJARAH (A-),MATHEMATICS (B),PRINSIP PERAKAUNAN (D),PHYSICS (D),CHEMISTRY (D),BIOLOGY (C+) & ADDITIONAL MATHEMATICS (G), boleh tak dgn result sy nie utk sy minta ke upnm,airforce,tntera darat?????ada harapan tak untuk sy dpt???? sy memang berminat tentang ketenteraan nie.jika pihak upnm,airforce,tntera darat memerlukan sy,hubungi,0194022156
Ainul
March 19, 2013   10:25 PM PDT
 
salam..sy akan menerima keputusan ari kamis ni..so mcm mne nk mhon msok upnm ni..sy nk sgt jdi tudm..harap dpt bntu sy..
Ainul
March 19, 2013   10:20 PM PDT
 
salam..sy akan menerima keputusan ari kamis ni..so mcm mne nk mhon msok upnm ni..sy nk sgt jdi tudm..harap dpt bntu sy..
Douryena
March 10, 2013   05:50 PM PDT
 
macam mana nak memohon masuk ke upnm?
suhaila
March 3, 2013   01:42 AM PST
 
kepada sesiapa yang berminat masuk ke UPNM , sila rujuk www.upnm.edu.my
pelajar upnm terdiri daripada pelajar kadet, palapes dan awam.
nurul tuah
February 10, 2013   01:33 PM PST
 
kenapa ta de pengambilan kadet untuk pelajar tingkatan 5.saya minat sangat dengan tentera darat.itu cita-cita saya sejak kecil lagi.
aishah
February 9, 2013   09:09 PM PST
 
salam . saya betul-betul minat nak jadi askar . dan saya nak sangat masuk UPNM . kalau tak dapat masuk UPNM , masuk rekrut pun oke jugak . hee tapi tinggi saya 156cm . askar perempuan 157cm . dan kalau result spm saya cemerlang , adakah saya dapat masuk uPNM mahupun rekrut ?
hazme
January 31, 2013   08:04 PM PST
 
assalamualaikum....sya nk tnya...ap bza antra UPNM ngn KTU...sya mnat sngat tudm...tp yg mna lbih baik ptut sya plih...?
mohmad nazarul amin
January 18, 2013   11:52 PM PST
 
saya nk tanya berkenaan upnm 2013.. bagaiman hendak memasuki upnm, dan bile tarikh pengumuman kemasukan ke upnm..
tolong saya sebab saya betul2 berminat untik menyertai upnm... sila maklumkan ke e_mail sya.. facebook_nazaking_shahriman95@yahoo.com
burhan mamat
January 17, 2013   10:56 PM PST
 
bile permohonan untuk kemasukan ke upnm untuk lepasan spm 2012 di buka ???

rara zaira
December 31, 2012   05:12 PM PST
 
teringin sngat nak masuk upnm... 5 tahun join persatuan kadet bersatu malaysia (PKBM). ta sabar nak g temuduge upnm.. tp, saye pakai cermin mate.. pudar harapan... tapi papew hal, tetap pantang undur...
ilya
November 28, 2012   03:03 PM PST
 
salam..sye nk tnye mcm mne nk msuk upnm tpy syarat nyer xleh pkai cermin mata,,sye pakai cermin mata..tpy sye nk jugak masuk upnm tu..
itu minat sye dri kcikl nk jdi askar..
bantu la sye..
adam
October 21, 2012   11:50 PM PDT
 
salam .............saya nak tau mcm mana? nak masuk tentera udara .......saya baru berumur 13 thn tapi bercita nak jdi tudm dari kecl lagi .........saya harp saya akn dapt masuk tudm suatu hari nanti......itulah impian saya dari kecil lagi ...............................ingin jaga keamanan negara


saya hrp saya akn dapt masuk tudm
....harp tuan akn terma sya suatu ari nanti
.............saya berhrp sngt..............insyaallah Allah akn makbulkn doa saya ......amin.....nak mask upnm
adam
October 21, 2012   11:47 PM PDT
 
salam .............saya nak tau mcm mana? nak masuk tentera udara .......saya baru berumur 13 thn tapi bercita nak jdi tudm dari kecl lagi .........saya harp saya akn dapt masuk tudm suatu hari nanti......itulah impian saya dari kecil lagi ...............................ingin jaga keamanan negara


saya hrp saya akn dapt masuk tudm
....harp tuan akn terma sya suatu ari nanti
.............saya berhrp sngt..............insyaallah Allah akn makbulkn doa saya ......amin
Zee
October 14, 2012   06:31 PM PDT
 
Asssalamualaikum... nk tnya, sy nk msuk tentera darat tp sy hnya ada sijil spm, sijil kemahiran sistem maklumat thap 2,3, dan diploma tahap 4, sy nk tahu klu sy nk msuk tdm nk apply yg mne 1? prajurt? kadet? atau graduan?? sbb klu tgk syarat2 nk msuk tu mcm payah sngt??? nk amik graduan tp dia minta dgree, nk amik kadet tp dia nk umur bw 19thn? umur sy da 24 thn bagi la kelonggaran pada yang btul2 minat kat army bkn yg nk kejar pangkat semata2
ada tak jalan nk msuk pegawai kadet tuk umur 25 kebwa?
Michael Kors 2012
September 13, 2012   11:34 AM PDT
 
Your write-up is fantastic. It is essentially extraordinary to me. I like it greatly and I hope to determine you additional content articles.,666383,http://angkatantentera.blogdrive.com/archive/8.html
nurul ksj
September 12, 2012   10:28 AM PDT
 
macamana nak mohon upnm?syarat dia apa?? kalau dah tryel spm leh mohon x?? nak sangat jadik pegawai tentera..tolong beri maklum balas,
eyra
August 5, 2012   05:55 PM PDT
 
nak masuk tentera sebab cita2 dari kcik.. nak jaga keamanan negara.
EYRA
August 5, 2012   05:47 PM PDT
 
sya nk sngat jdI tntera.. dari kcik.. nk ikut jejak ayah.. spm lulus semua tp xdpat gred A..tapi tak thu gred apa yang ssuai untuk permohonan tntera darat..
Nameveronica anak ulok awie
July 31, 2012   11:22 PM PDT
 
sy veronica anak ulok awie plajar jurusan dip.jururawat berhrap dpt twaran dr tentera darat krn sy sdh lma berminat n x thu mcm mn nk mohon..sekiranya sy terpilih,sy akn mlakukan tugas dgn baik n bersedia utk apa jua tugasan..
saiful
June 18, 2012   12:23 AM PDT
 
sye nk masok UPNM
sye minat sngat kat air force
saha
June 5, 2012   12:25 AM PDT
 
saya sekarang sdg buat diploma.. bule x saya nak sambung tentera udara?? apa yang perlu saya buat utk join tentera sambil sambung degree??
Pandora Jewelry Beads Charms
May 7, 2012   07:14 PM PDT
 
This is all very new to me and this article really opened my eyes.Thanks for sharing with us your wisdom.,446800,http://angkatantentera.blogdrive.com/archive/8.html
nurul
April 26, 2012   01:26 PM PDT
 
assalmualaikum... sya berminat sgt2 tuk jd tentera udara...bila ek.. trkh temu duga sesi 2012
??
fara
April 25, 2012   02:31 AM PDT
 
dapt pnggiln interview...tp x ckup mklumat la,lepasan stpm...pelajar awam hnye layak untuk palapes je ek???
Name
April 22, 2012   01:14 AM PDT
 
upnm slh stu ipt yg trbaekkk
sham
April 15, 2012   01:34 PM PDT
 
klau boleh nk msok...tp a kn daye...upnm hnye pilih yg cemerlang jew...npe yg x cemerlang xbleh masuk..klo nk ekotkn...yg krang cemerlang laa nie yg akn bnyak berfikir bila mereka dh msok kew alam pekerjaan...haihh pening2
sahira
April 14, 2012   09:41 PM PDT
 
assalam,,sy x dpt tmuduga upnm sbb upnm sy tndakn sbg pilihan ke2 time isi upu. nk tnye,,bleh ke nk buat rayuan?
asyraf
April 14, 2012   05:57 PM PDT
 
salam..boleh x nak buat rayuan masuk ke upnm..ari2 temuduga terbaru nie xsempat saya nak prepare so terpaksa menolak untuk hadir ke sesi temuduga..harap dapt sama2 kongsi..
Name sika
April 13, 2012   02:03 AM PDT
 
aq da msk.. x best! haha
zahidah azali
April 12, 2012   06:25 PM PDT
 
salam..! bleh bntu sye x..sye berminat sgat nak masok upnm ni...tapi tngok dri result sye...x thu la bleh ke x...plez!!!!!! bgi sye peluang untuk masok UPNM !
name wee
April 12, 2012   05:59 PM PDT
 
bila upnm mz ni...x dpt msok ke????
name wee
April 12, 2012   05:59 PM PDT
 
bila upnm mz ni...x dpt msok ke????
Yuga
April 12, 2012   03:10 PM PDT
 
Apakah kelayakan yang perlu ada untuk menghadiri panggilan temuduga upnm?
no name
April 12, 2012   02:38 PM PDT
 
nape upnm x bg2 mz kat sy ni.....x dpt msok ke?????...pliz
no name
April 12, 2012   02:36 PM PDT
 
nape upnm x bg2 mz kat sy ni.....x dpt msok ke?????...pliz
Yuga
April 12, 2012   01:06 PM PDT
 
Boleh saya tahu kelayakan yang perlu ada untuk menghadiri ujian temuduga?
ANIS
April 12, 2012   01:47 AM PDT
 
AS SALAM. SY dah dpt temuduga UPNM. kat melaka sabtu ni.. sy amik kos asasi pgurusan dan strategi. tapi. sy rabun jauh.. layak ke? hummm
hafizi
April 11, 2012   11:23 PM PDT
 
bila upnm akan buat temuduga sesi terbaru ni?..nk buat persedian..
Name
April 10, 2012   03:45 PM PDT
 
agak2 bila ya keluar keputusan utk pengambilan pegawai kadet 2012?
bad
April 3, 2012   03:49 PM PDT
 
sy da ckup syrt utk msok upnm..tpi xde pngiln dri upnm...mcm ne nie?
jauhari
April 1, 2012   08:45 PM PDT
 
saya teringin masuk UPNM tp result sy xbpe ok...mcm mane??
Syafiq
March 28, 2012   04:25 AM PDT
 
bile pngambilan untuk airforce ngan marine yer?? bole sy tau??
zafie
March 27, 2012   05:06 PM PDT
 
assalamualaikum...sy nk tny gurl ley msuk air force x....sy nak sgt msuk air force......kalu bley bila borang dy kluar
aidil
March 26, 2012   01:20 AM PDT
 
sye nie bminat na masuk airforce..tp bleh ke dgn result bm c bi c mat b..bleh ke??
faz_fai
March 25, 2012   08:40 PM PDT
 
sya da mhon upnm..tnggal pnggilan je..hem...tringin sgt na jd pgawai tntera nie..ya Allah,brilah aq pluang nie...
brain
March 25, 2012   03:18 PM PDT
 
saya nak jadi tak kira apa masalahnya janji saya nak jadi juga tentera
rahim
March 24, 2012   10:25 PM PDT
 
saya berminat nak masuk upnm tp macam mana nak mohon erk??????????????
muhd fadhil
March 24, 2012   08:16 PM PDT
 
sye tringin nak masok .,.,tapi cam ne,., math d bi dpt e. ley ke masok
nurazira
March 24, 2012   10:17 AM PDT
 
pengambilan tdrm bagi sesi 2012 x ada lagi ka..
Fauzy Anuar
March 22, 2012   02:46 PM PDT
 
sape thu mcm mne nk mohon masuk upnm nie ? bile pngmbilan p'tama ea ?
che mohd fakhrul islam
March 20, 2012   02:01 PM PDT
 
mcm manew nk mohon atm
DiRIKu
March 18, 2012   02:21 PM PDT
 
hurmmmmm....haha saye x blh nak tahan gelak bile terbukak laman web nie....nak taw kenape???bukan saye nak meninggi atau merendah diri...sekadar berkongsi...lps result spm 2010 keluar....saye ade apply upnm...result saye mmg layak untuk kos asasi dicini...tp yg klakar tu....berat badan saye menjadi penghalang utk saye diterima masuk kesini....
sedih kan???x pe la....bukan rezeki kot....hihi
AYU 93
March 13, 2012   01:38 PM PDT
 
sy nak sgt msuk upnm ni,nk jd tentera..tp mcm mne...emm
haifaa zira
March 13, 2012   12:19 PM PDT
 
saya berminat untuk menyertai upnm....tolong bantu saya tq
wani
March 12, 2012   03:07 PM PDT
 
cena ek tmudga dya ..skali n traing kew ?knapa lama sgat tmdga dya ...Agypon kem terendak kan luas.. kat tempat yang tepat kat na ..
wani
March 12, 2012   03:02 PM PDT
 
cena ek tmudga dya ..skali n traing kew ?knapa lama sgat tmdga dya ...
no name
March 6, 2012   06:38 PM PST
 
lepas masuk jgn nyesal yea adik2 sekalian......
SaPixxx
February 26, 2012   10:58 PM PST
 
salam.. sy sgt b'minat utk mnjd pgawai airforce yg b'jaya..tp keliru utk memilih program asasi yg prlu sy ambil.. tlong bntu sy.. tq
nurhazleyana
February 24, 2012   01:49 PM PST
 
sya sgt bermnat utk mnyertai psukan tntera..ttpi sya skar utk mmsuki laman web tntera..tlong bntu sya selesaikn msalah ini..trima ksih
veera
February 22, 2012   07:17 PM PST
 
selamat petang..saya nak tanya,adakah yang bukan bumiputera diterima di upnm..
sekian tq..
scha zainudin
February 20, 2012   12:38 PM PST
 
askum . hummm , cm mane eak nk mohon tentera ni , saya dh banyak kali mencuba , tapi ta bole pn , saya sangat teringi nk masok navy . . ad sesiapa boleh bantu saya ?
scha zainudin
February 20, 2012   12:26 PM PST
 
askum . hummm , cm mane eak nk mohon tentera ni , saya dh banyak kali mencuba , tapi ta bole pn , saya sangat teringi nk masok navy . . ad sesiapa boleh bantu saya ?
shazywan
February 12, 2012   11:01 PM PST
 
salam, saya amat minat kn untuk jdi PEGAWAI TENTERA yg brjya...
sya ingin n berminat sangat untuk menerima pengajian di upnm ...
kalau dulu saya hanya kadet sekolah biase sahaja n saya berhasrat untuk menjdi salah seorang penyelamat bangsa dan negara demi agama,negara, bangsa tercinta...
sya harap permohonan sya d terima oleh upnm...
terima kasih...
diana
February 12, 2012   11:56 AM PST
 
sya da anta pmohonan ke upnm..agk2 kua ble eh kptsn?huhu
amin
February 9, 2012   03:02 PM PST
 
assalamuaikum.. sya hrap tahun hdpan akn terpilih masuk ke upnm..
nasrah
February 7, 2012   10:39 AM PST
 
aslmkom...saya berharap sangat - sangat permohonan saya kali ini di terima...utk masuk ATM....
Custom Writing Services
January 26, 2012   04:50 PM PST
 
I have gained a lot of knowledge by reading your post. It is really a wonderful blog endow with a lot of knowledge for readers who wants to know about the subject matter. Thank you very much.
eira
January 22, 2012   07:55 AM PST
 
Assalamualaikum saya nk tanya bagaimana cara nk memohon kemasukan ke upnm bagi program lepasan matrkulasi untuk mengambil program ijazah????
eyna_wir
January 18, 2012   01:58 AM PST
 
slm....bleh ke lepasan spm 2009 menyertai ????apa ke syarat utk menyertai???\
nur adibah
January 15, 2012   07:03 PM PST
 
saya berminat sgat dgan tentera,polis,kastam ..
tpy berat dgn tinggi masih belum mencukupi ..
akan diterima x nnti ? :(
warjie
January 8, 2012   12:53 AM PST
 
berminat nye nak masuk upnm..
tapi syarat kelayakan akedemik tinggi..
perempuan sekurang2 nya 5A..
hurmm
ronaldo
January 7, 2012   12:11 AM PST
 
don't worry be happy OK...
farahazwani
January 2, 2012   07:44 PM PST
 
assalamualaikum., bgaimana ek nk msuk atm?? saya lepasan spm.. harap dpt mmbntu saya.,
FAKHRUL HAFIZI
December 27, 2011   09:31 PM PST
 
Saya berminat dengan kerjayaan sebagai tentera, kelulusan spm
wan
December 19, 2011   08:39 AM PST
 
saya betul2 mahu menjadi salah satu tentera di malaysia.bila permohonan dibuka utk kemasukan ke upnm?dan bagaimana sesi temuduganya?tolong bantu saya maklumkan maklumat.
aben
December 17, 2011   10:43 AM PST
 
salam,mcm mne nak msuk upnm???
dhakshayeny
December 9, 2011   06:00 PM PST
 
im not yet get my spm result.i love to be a army officer.my father is work as pembantu kesihatan awm at pusat perubatan pulada kem.can u plz hel me.its my dream
azroy
November 24, 2011   03:35 AM PST
 
aslkum kpda y bkenaan...brapekah umr bly msk ke UPNM.sy bmint dlm bidang tentera akan tetapi sy dpt brperluan untk dpt kn dlm pgajiaan dlm bidang ketenteraan ini krna semagat sy pda negara amat kuat sekali...
elly
November 10, 2011   11:03 AM PST
 
sy pn brminat jg msuk upnm.cmne nk mohon..ayoo!!! susah nye..ap yg kte brmina blom tntu jd hak ktew..pd bdak yg dpt upnm tahniah..sy kompom x dpt..spm pn 2A bi e...
khairil
October 20, 2011   04:37 PM PDT
 
macm mne nk borang sekolah tentera udara bagi pelajar lepasan spm 2011.tlg bntu sye,sila hubugi saya:0177519708..kerjasama anda amt d'hrgai...
nani..
October 4, 2011   06:41 PM PDT
 
urmm,,cm new nuk msk upnm??
mnt sngt ney nuk msok tentera..nuk bpew aek kptsan yg lyak msok upnm???
muhd afiq
September 28, 2011   10:54 AM PDT
 
cam mne sy nk mntak masuk ke upnm dan ape kelayakan yang diperlukan ....plz help me
wan azahar
September 21, 2011   12:22 AM PDT
 
saya bmnt sngat dgn upnm dan saya bks ahli pkbm laut b.i saya dapt e..yg laen smua ok..ada harapan kha saya..
nfs
September 14, 2011   05:21 PM PDT
 
kalau la tawaran saya ditolak,boleh x buat rayuan semula..??
p/s saya btol2 brminat nk msuk upnm
badrul
August 10, 2011   04:42 PM PDT
 
sya berumur 18 tahun.sya ingin masuk upnm ni.tapi sya trlambt nak temuduga.bila aga nya ya ada temuduga upnm.
mohd faiz
July 12, 2011   03:45 PM PDT
 
tarikh pembukaa seterusnya bila???
mohd faiz
July 12, 2011   03:45 PM PDT
 
tarikh pembukaa seterusnya bila???
adib fikri
June 24, 2011   04:55 PM PDT
 
assalamualaikum...saya ingin tahu syarat-syarat kelayakkan memasuki tentera udara???
fasiha faudzi
May 29, 2011   11:36 AM PDT
 
5 taon sye plih unit uniform pkbm sbb die brkaitan dngn tntre drat..jd sye tringin sngt2 nk msok upnm..taun ni sye spm..tp ble tngok klayakan nk msok sye ase mcm x de pluang je..coz rsult sye bese2 je..bru2 ni rsult sye mang mmenuhi klayakan yg upnm nk..tp ble tnye snier2 at upnm dorang ckp pling kurang pon die nk 5 A bg yg prempuan..so,upnm mst akn plih rsult yg trbaek..
AMAR AMIRUL B RASID
May 25, 2011   11:56 AM PDT
 
BAGAIMANA CARA HENDAK SAYA MEMOHON UNTUK KEMASUKAN INI??
muhammad razman
May 9, 2011   08:24 PM PDT
 
assalamualaikum....tuan sya nk mohon rayuan upnm...sya brmnt sngt dgn bdn beruniform....tlg tuan lls kn permohonan sya ni
natasha
April 27, 2011   02:32 PM PDT
 
camne nak mohon ni?
Azri
April 18, 2011   11:56 PM PDT
 
cam na nk mohon masuk ktu..minat sangat
manix
April 14, 2011   04:50 PM PDT
 
kata pelatih plkn yg cukup syarat akan dipanggil, tak de pun.... tak guna le gi plkn... tak gitu menteri?
lenk
April 14, 2011   11:52 AM PDT
 
bile tarikh nye ni. kata berubh tpi dlm page upnm still same je. somebody please answer me a.s.a.p
dbg902
April 12, 2011   05:24 PM PDT
 
ni bila ni wey...aku masih kat kl..betul ke tarikh temuduga tuh
mem pija
April 12, 2011   12:18 PM PDT
 
sy tringin nk msok upnm ney.......how nk apply meh?? law spe2 twu......,plez text me : 0148846801
khairul 162518
April 11, 2011   10:48 AM PDT
 
tak sabar nak msuk upnm..tp bla tmuduge.....
wong chai mi
April 8, 2011   10:11 AM PDT
 
sy sgt berminat ingin mengikuti program yg dtawarkan di upnm.jika ada apa-apa makluman ,sila hubungi sya 014-6703457
wong chai mi
April 8, 2011   10:07 AM PDT
 
sy pelajar lepasan spm,sya ingin mengetahui bilakah temu duga di sabah akn diadakn?
hafiz
April 5, 2011   01:48 AM PDT
 
sy lpasan spm 2010...sy ingt b'tnya bla sesi temuduga bg kolej tentera darat akn diadakn???
afiq
April 4, 2011   04:43 PM PDT
 
dapat tak kalau result saya cukup2 makan jew
syafiq
April 3, 2011   11:05 PM PDT
 
mcm mne nk masuk upnm???
hizzuan
April 2, 2011   08:53 PM PDT
 
persediaan ape yg perlu sy buat sebelum hadiri sesi temuduga ni?
jack
March 24, 2011   04:19 PM PDT
 
apa itu upnm??
jack
March 24, 2011   04:14 PM PDT
 
saya berminat dalam angkatan tentera tapi saya tidak tahu macam mana cara mahu masuk tentera...saya harap pihak berkenaan mambantu saya....
Nameayam
March 24, 2011   12:47 PM PDT
 
saya nak masuk ke kolej tentera darat ,,lepasan spm 2010..tapi mcm mana nak masuk..tolong balas ye...
effah
March 23, 2011   10:31 PM PDT
 
cmne erk nk msok UPNM????
faizal
March 23, 2011   10:28 PM PDT
 
sy minat dn nk msuk askar,, haraf dpat hubungi sy,, 013601978
zaha
March 22, 2011   04:46 PM PDT
 
saya memang minat nk jadi askar tapi saya x tahu mcm mn nk msk
hariz
March 22, 2011   10:36 AM PDT
 
cmna syarat nak masuk tudm neyh....ini larh cita2 sya.maw menjaga keamanan negara.....
hariz
March 22, 2011   10:35 AM PDT
 
cmna syarat nak masuk tudm neyh....ini larh cita2 sya.maw menjaga keamanan negara.....
suriati
March 18, 2011   02:35 PM PDT
 
saya bermnat sangat nak menjadi navy..tapi bagaimana cara untuk saya memohon upnm bagi lepasan spm..
murugan
March 18, 2011   01:33 PM PDT
 
sy seoranng lpsn stpm 2010 .saya ingin bermohon untuk menjadi navy, tapi pelik sbb x tau mcm mn mohon pls hlp me my number0146398322
murugan
March 18, 2011   01:24 PM PDT
 
sy seoranng lpsn stpm 2010 .saya ingin bermohon untuk menjadi navy, tapi pelik sbb x tau mcm mn mohon pls hlp me my number0146398322
ain91
March 12, 2011   10:05 AM PST
 
saya nak tanya bila pengambilan tentera darat untuk tahun ni....
azfar muar
March 4, 2011   09:35 PM PST
 
adoyaiiii....aku confuse betol la mcm mne na mohon nie...membe aku dah pergi temuduga...tapi aku ta ade ape3 pon...sesiapa yg boleh jelaskan tolonglah yek...
kumbang berakkkk...!!!!!!!!
February 19, 2011   06:59 PM PST
 
salam kwn2 smua.... sya ade kunjungi krnival jom msk u pd ujung mggu lpas.... sya dmaklumkn utk mmudahkn awk brpluang ke UPNM,... awk ltak UPNM di pilihan prtama k..... slbihnye brserah pd takdir... law ade rzeki awk....insya allah.... ok... rojer...
K-rul
January 26, 2011   09:58 PM PST
 
sy lepasan stpm 2009.. sy x thu mcm mane nak masuk navy untk pemilihan 2011 ini... bleh bantu sy...
K-rul
January 26, 2011   09:58 PM PST
 
sy lepasan stpm 2009.. sy x thu mcm mane nak masuk navy untk pemilihan 2011 ini... bleh bantu sy...
K-rul
January 26, 2011   12:31 PM PST
 
spa2 yang tahu tntang sara untuk kemasukan ke upnm tolong kongsi la. aku minat sgt nk msk upnm..
izzuwan shooter
January 23, 2011   02:47 PM PST
 
assalamualaikum. sy lepasan STPM, soalan y sering bermain di fikiran sy sekarang ini, bilakah temuduga bagi lepasan STPM di adakan?, kerana tidak sabar rasanya hendak menjadi seorang tentera y serba boleh. Kerjaya ini tlah mnjadi cita2 sy dri kecil lg. kerana darah y mengalir dlm tubuh badan sy ini ialah darah seorang satria.
amir
January 22, 2011   02:44 PM PST
 
jgnlah msuk tentera klo mental x tahan...
ika..comei
January 19, 2011   09:39 PM PST
 
as'kum....sye nk tnye bgai mne nk msk upnm pkai stpm..kalu bleh tlg bgthu sbb sye ingin snggt nk msk kat UPNM..
safuan
January 17, 2011   08:26 PM PST
 
cmne nk msuk upnm r...tlong r bntu weh...bgtaw lman web xper dh...
ZU
January 11, 2011   02:59 PM PST
 
SALAM,SAYA BERMINAT SANGAT-SANGAT DENGAN TENTERA.SAYA INGIN MASUK KE UPNM.SAYA BARU LEPASAN SPM 2010.BAGAIMANA??
eydah
January 10, 2011   10:32 AM PST
 
Sy brmint nk msuk upnm,tp sy xtau mcm mne nk msuk...minat sgt nk msuk bdang ptahanan ni...
idatul
January 8, 2011   08:48 PM PST
 
skg p'mohonan upnm dh d'bka..blh mhon m'gungkan sijil p'cubaan spm..klu nk tau syarat k'msukan upnm blh lyari lman web upnm sndri..syrat2 suma ada kt situ..detail lg..nk tau lbh lnjut blh hbngi kaunter p'tnyaan mrka..
PRASAT
January 5, 2011   04:59 PM PST
 
SAYA TIDAK BERMINAT UNTUK MENJADI ANGKATAN TENTERA, TETAPI SAYA INGIN MENJADI ANGOTA POLIS.BOLEH SAYA SAMBUNG BELAJAR DI UPNM
maizatul asma
January 5, 2011   12:12 PM PST
 
saye berminat ingin masuk upnm.,..tolg bantu sAYE.......
maizatul asma
January 4, 2011   02:25 PM PST
 
sye berminat nk sertai badan bruniform(angkatan tentera)..arwah ayah saya nak sangat tengok saya ceburi bidang ini..tapi saya tak tahu macam mane cara dia
norain
January 2, 2011   02:17 PM PST
 
sy berminat nk jd tentera laut nie..tpi umo sy dah 21 thun nie...lepasan poly
dlu kt sek sy ambil kos kjteraan...d poly pun sme jgk...so kalu berminat,mcm mne nk pohon ye?
atick
December 20, 2010   09:23 PM PST
 
sy pun mnt cgt nk msk upnm nie
hope sgt buley msk nt....amiin.lagi pun sya lepasan plajar spm 2010..
muhamad syahid
December 18, 2010   06:07 PM PST
 
saya teringin nak masuk tentera darat. saya mempunyai sijil pentarafan pengakap raja dan spm
muhamad syahid
December 18, 2010   06:07 PM PST
 
saya teringin nak masuk tentera darat. saya mempunyai sijil pentarafan pengakap raja dan spm
Ezwan zakAria
December 18, 2010   12:47 PM PST
 
salam...saya pelajar spm tahun 2010..
saya masih ragu-ragu tentang temuduga melalui keputusan percubaan spm 2010.....,ini berdasarkan daripada pemberitahuan yg telah pihak upnm wartakan....saya memohon supaya pihak upnm memberi penerangan yang lebih jelas berkenaan tarikh temuduga tersebut....sekian terima kasih....
shimi
December 17, 2010   11:21 AM PST
 
salam..sy mnt sgt la nk jd tentera udara..so boleh tk sy mla dri sni...dan ape jrusan yang boleh sy ambil d sna...
muhammad asswad
December 14, 2010   02:01 PM PST
 
saya minat untuk menyertai tentera... tidak kisah lah apa2 jenis pun tentera, janji sy tetap nk masuk lepas result spm 2010 keluar nie.... saya nk m'pertahankn agama maruah bagsa dan negara dr sebarang ancaman musuh...malah sggp berkorban untuk negara bg generasi akan datang....
Fayzrul
December 3, 2010   01:10 PM PST
 
saya amat berminat untuk menyertai tentera darat tapi keputusan spm saya dalam bln mac 2011 baru di ketahui macam mana saya nak memohon kejaya sebagai tentera darat
mohd saufi
November 30, 2010   09:32 PM PST
 
salam.......saya pelajar spm tahun 2010....mcm mana saya nk thu tntg
yarat kelayakan nk msuk upnm dlam akademik dan fizikal??
mohd saufi
November 30, 2010   09:24 PM PST
 
salam.......saya pelajar spm tahun 2010....mcm mana saya nk thu tntg
yarat kelayakan nk msuk upnm dlam akademik dan fizikal??
fateha
November 21, 2010   08:38 PM PST
 
saya ingin tahu......bagaimana nak pohon untuk masuk ke upnm?dan apa syarat untuk masuk ke upnm?
amirul
November 21, 2010   01:34 PM PST
 
blh anda bt2 sya sbd sya nk sgt jd seorg angktan tdrm
ira
November 11, 2010   12:10 PM PST
 
cmne na msuk tudm ek..mnt cgt2..
surya
October 28, 2010   02:29 PM PDT
 
nk sngt msuk tldm tpi xthu cm ne....... tlng la........ ni la cite2 syaaaa
kasmat
October 15, 2010   12:27 PM PDT
 
saya bercita-cita tinggi untuk menjadi tentera darat atau tentera laut(navy)...impian dari zaman kanak-kanak..berilah peluang kepada sya untuk menjadi salah satu anggota..
saddam
October 5, 2010   01:23 PM PDT
 
cara nak msuk upnm 2010,sy brcita2cita hendak sambung blajar upnm..ingin menjadi askar yg trlatih dan melindungi negara
arieyan
September 28, 2010   04:18 PM PDT
 
sy berminat sgt dan ingin memasuki navy..drpd kecik memang sy nk masuk navy..tolong lah sy..
arieyan
September 28, 2010   04:17 PM PDT
 
sy berminat sgt dan ingin memasuki navy..drpd kecik memang sy nk masuk navy..tolong lah sy..
APIH GANUNG
September 28, 2010   12:01 AM PDT
 
SALAM..KORANG KLAU KLUAR TMUDUGA TENTERA UTK 2011 BGTAU YE. .NK SNGT2 MSUK TNTERA NI..CALL NO NI 0109105416..
naz
September 21, 2010   04:09 PM PDT
 
salam....sy tol2 nk msok ke upnm..tp cm ner ek???
yusoh
September 5, 2010   06:45 AM PDT
 
saya memang berminat nak menyertai tentera darat, tapi dh byak kali sy mtk tapi xdpt dpt pn.........
anak pesara
August 16, 2010   11:08 PM PDT
 
anak2 pesara tentera diutamakan ke? mintak2 cam 2la..kna la hargai jasa ayh diowng kn?? huihu
Khalid Sham
July 27, 2010   09:53 PM PDT
 
Camne nak mohon UPNM
Khalid Sham
July 27, 2010   09:51 PM PDT
 
Assalamualaikum,

Anak perempuan saya berminat dgn kerjaya sebagai tentera, macam mana nak mohon, kelulusan SPM
porkodi
July 5, 2010   02:51 PM PDT
 
saya malu nak tanya tapi saya suka berkerja seorang tentera laut.. dalam SPM saya lulus 5 sbcj sahaja.. BM ada lulus tapi tiada kriedt lulus sahaja boleh tak saya dapat kerja tentera laut..
kalau tak boleh saya nak buat apa ?
Aminudin
June 8, 2010   05:09 PM PDT
 
adakah temuduga untuk sesi rayuan upnm akan dibuat.??
aminudin
May 7, 2010   06:12 PM PDT
 
boleh tk buat rayuan ke upnm..??
ekin
April 26, 2010   10:03 PM PDT
 
nak tanya...macam mana nak mohon masuk ke upnm..
faeez
April 8, 2010   02:18 AM PDT
 
nak tanya tp malu.......
tp kna tny kalau tidak x tahu.....
macam mane nk masuk tentera udara kalau rsult spm kuang memuaskan....????
perlukan penjelasan...???
dan bagaimana saya dpt menyertainya...???
ShamsudinIsmail
April 4, 2010   11:24 PM PDT
 
kenapa syarat nak masuk upnm ketat sgt?kerajaan tlg la longgarkan skit,kerajaan kata nak ramaikan anggota kerajaan sedangkan syarat nak masuk pun susah,kesianilah kami yg dapat result yg ta bape bagus.renungkanlah.
Sue
August 13, 2009   03:55 PM PDT
 
BUAT SAUDARI ROZITA, SYA BKNNYA TDK BERSETUJU DGN APA YG SAUDARI KATAKAN TPI BKN DLM PASUKAN SAUDARI SAHAJA YG MGALAMI MASALAH SEPERTI INI, DLM MANA2 JBTN PUN MAJORITINYA PEG BERSIKAP SEDEMIKIAN. CTHNYA DLM JBTN SYA PUN MCM TU JGA TPI INILAH LUMRAH KEHIDUPAN ANGGOTA BAWAHAN JDI DIPENDEKKAN CRITA TERIMA JELAH... SABAR TU SEPARUH DARIPADA IMAN
ROZITA
May 12, 2009   09:49 PM PDT
 
askum sy nak komen sedikit aje enapa peg atasan sgt berlagak pangkat tak akan bawa ke liang kubur. cuma pesanan sy kpd tuan-tuan tlg le kesiani kpd anggota bawahan di bawah pemerintah tuan.sy tidak tuju kpd sesiapa pun tlg le jgn berat sebelah atau pilih kasih kalau suruh buat sesuatu mesti semua ygbuat jgn ada yg tidak buat atau curi tulang aje. jgn ingat org yg warak tu baik dan jgn le paksa anggota bawahan buat UKKI sedang kan peg tak buat mana adil. tlg beri pendapat kamu selesai kan perkara ni atau betul kan khas kepada INSTITUT.SY YG KECEWA SIKAP PEG ATASAN
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry